آشنایی با انواع سمعک های وایرلس
یا به عبارت دیگر شدت لازم برای بیمه سمعک رسیدن به آستانه BC، 40 دسی بل است.
پدیده Masking در AER: به دو صورت کلی مورد بررسی قرار می گیرد:
الف – پوشش همان سویی به منظور حذف دخالت مناطقی از حلزون و تاکید بر مناطق ویژه فرکانسی.
ب – پوشش دگرسویی: به منظور حذف دخالت گوش غیرآزمایشی. این نوع پوشش، رایج تر است.
نویز Masking با سطح شدتی موثر آن براساس dB و با طیف آن توصیف می شود. (محتوای فرکانسی) (نویز با باند وسیع) BBN یا درمان قطعی وزوز گوش همان نویز سفید white noise شبیه نور سفید است. که طیف وسیعی از طول موج ها (یا رنگ ها) را در برمی گیرد. محدوده فرکانسی هر سیگنال وسیع الطیف، متاثر از پاسخ فرکانسی مبدلی است که آن را ارائه می نماید. در هدفن های مورد استفاده در ادیومتری اغلب این پاسخ بالای 5000 یا 6000 هرتز، افت می نماید. در ماسکینگ ABR از BBN یا W.N استفاده می شود اما در پوشش یک سیگنال تن خالص (مثلا 1000 هرتز) یک نویز با باند باریک یا همان NBN استفاده می شود.
آیا پوشش در AER، همیشه لازم است: IA در هدفون های معمولی 40 دسی بل و برای اینسرت، 60 دسی بل است. IA برای محرک کلیک شبیه همان تن خالص فرکانس بالا است یعنی حدود 65 دسی بل برای فرد بالغ.
ماسکینگ در آزمونهای رفتاری و آزمونهای AER تفاوت هایی دارد:
الف – در آزمونهای رفتاری شدت ملاک است و به زمان توجه زیادی نمی شود. اما در AER زمان خیلی کم است. انواع سمعک ها این آزمونها کاملا وابسته به زمان هستند. در آزمونهای AER سطح شدتی صدا و زمانی که طول می کشد تا تقاطع یابد بویژه در آزمون های سریع نظیر Ecochg و ABR مهم هستند.