رنح قیمت سمعک یونیترون

گزارش تحقیق: تاثیرات پیچیدگی نحوه ارائه محرک، و نسبت تکرار و سن بر مجموعه N1-P2 بررسی شد. نمونه ها به دو گروه جوان تر (21 تا 33 ساله) و سالخورده (63 تا 79 ساله) تقسیم شدند. با وجود آنکه بر پایه آستانه شنوایی 25dBHL همه افراد با شنوایی نرمال گزارش شده اند‏، اما آستانه شنوایی گروه جوان برای فرکانسهای ادیومتری بالاتر از 500Hz بهتر از گروه سالخورده بوده است، مثلا در فرکانس 1000Hz میانگین آستانه شنوایی گروه جوان 5dB و در فرکانس 8000Hz به میزان 15dB بهتر از گروه سالخورده بوده است. در هر دو گروه شدت محرک 75dBSPL بوده است. برای محرک تونال و محرک گفتاری در ISI به میزان 910ms نهفتگی N1 وP2 در گروه سالخورده تاخیر قابل توجهی داشته است‏، اما با افزایش ISI تا 1510ms    قیمت سمعک یونیترون (و کاهش نسبت تکرار محرک) دیگر هیچگونه تاثیر ناشی از سن مشاهده نمی کنیم. محققین یک توضیح احتمالی برای «وضعیت تفاوت دوره عدم پاسخ در سیستم های شنیداری قدیمی‌تر و تازه‌تر» ارائه کرده اند. بدین صورت که در سیستم های شنیداری قدیمی (ابتدایی) تر پس از اولین تحریک، سیستم برای اینکه بتواند به محرک دیگری پاسخ دهد به زمان (استراحت) طولانی تر نیازدارد.

سیگنال های دگرسویی

پاسخ ALR با ارائه صدا به گوش غیرتحریکی تغییر می‌نماید. صدای ارائه شده به گوش دگرسو می تواند، تون، انواع نویز (مثل سفید)، گفتار (همهمه چند نفره، کلام پیوسته معنی دار) باشد. ظاهرا اینگونه اصوات رقابتی موجب کمتر شدن توجه بیمار به صدا درگوش دیگر (آزمون) می شود.

گزارش تحقیق: با ارائه سیگنال گفتار (همهمه) به گوش غیرتحریکی، دامنه مجموعه N1 تا P2 کاسته می شود. به علاوه تاثیر اینگونه سیگنال های رقابتی بصورت تابعی از تاثیرات متقابل بین آن و فاکتورهای مختلف مثل ویژگی های محرک هدف (مثل تون در مقابل گفتار) دشواری وظیفه شنیداری (مثل تمایز سیگنال هدف) و فاکتورهای فردی (مثل سن) تغییر پیدا می کند. بررسی منطقه ای AER (توپوگرافی) نشان می دهد که نوع تاثیر اصوات دگرسو بر N1 و P2 متفاوت است.

گزارش تحقیق: تاثیر دشواری وظیفه شنیداری و یک سیگنال رقابتی بر N1 و P2 بررسی شد. نمونه ها 10 زن جوان با شنوایی نرمال در سن 20 تا 35 سال بودند. وظیفه شنوایی افراد آن بود که بین دوصدا با فاصله فرکانسی یک اکتاو (1000, 2000Hz) و فاصله فرکانسی 100Hz (1100Hz, 1000Hz) در سکوت (بدون حضور سیگنال رقابتی) و سپس با حضور سیگنال رقابتی گفتار در گوش غیرهدف بوده است. نتیجه تحقیق: دامنه N1 در همه حالت ها – هر دو وظیفه شنوایی آسان ودشوار و شنیدن در سکوت و در شرایط رقابتی – یکسان بوده است. در مقابل، در حالت انجام وظیفه شنوایی دشوار (در مقابل آسان) و در شرایط حضور سیگنل رقابتی (در مقایسه با سکوت) دامنه P2 کاهش پیدا می کند. این یافته مدرک دیگری برای تایید مستقل بودن منشاء‏ تولید N1 و P2 است و آنالیز ساده مجموعه N1-P2 را نهی می کند. کاربرد بالینی نتایج این پژوهش در اندازه گیری ALR برای اصوات رقابتی در کودکان با اختلال پردازشی شنیداری (APD) است.